ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

KREMBO

Odlican nacin da iskoristite preostalo belance sa ove divne kolacice:))))

Sastojci

  • za biskvit:

  •  140 g. mlevene kekse-(petit beurre)
  •  60 g. maslaca
  •  2-3 kasike soka od pomoranđe
  • za kremu:

  •  5 belanca
  •  200 g. secera
  •  10 g. zelatina
  •  2-3 kasike hladne vode
  •  1 vanilin secer
  • za preliv:

  •  100 g. cokolada za kuvanje
  •  60 g. maslaca
  •  2-3 kasike ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Rernu ukljucimo na 180 C
  2. 2 
    Kekse sameljite u blender i sjedinjite sa omeksali maslac i soka od pomoranđe.Ako vam je smesa tvrda dodajte jos soka dok ne dobijete glatku masu.
  3. 3  
    Sve dobro promesajte i oblikujte loptu.
  4. 4
    Smesu od biskvita stavimo na radni sto i oklagijom razvucemo koru debljinom od 2-3 mm.Sa casom ili formom sa dijametar 5-6 cm. secemo krugove.
  5. 5  
    Krugove redimo u tavu oblozenom pek papirom i pecemo 12 min.
  6. 6
    Na stranu zelatin rastvorimo sa 2-3 kasike hladne vode i ostavimo ga tako 10 min,a onda stavimo ga na paru da postane tecan izmesamo ga i ostavimo sa strane.
  7. 7 /slika/761989/
    U drugi sud stavimo belance i one na paru dodajmo secer i vanilu i mesamo sa kasikom dok belance ne postane gusto,a onda sa mikserom mutimo (celo vreme na paru)dok ne dobijemo cvrsta masa.Polako u tanak mlaz malo po malo dodajemo otopljeni zelatin i mutimo jos 10 min.mikserom.Maknimo sa strane i ostavimo da se ohladi.
  8. 8
    Na svaki krug sa spric ili kasikom stavimo od belance i pravimo kao kup.Ostavimo u frizider da se stvrdne.
  9. 9
    Cokolada lomimo na kocke i otopimo zajedno sa maslacem na paru.Pred kraj stavimo 2-3 kasike ulja i maknimo sa strane da se ohladi da bude mlako da moze da se polije.Ovako spremljene kolacice stavimo u frizider da se ohlade.
    izvor:  coolinarika.com

0 comments: