nedjelja, 23. studenoga 2014.

PILETINA SA PRELIVOM OD FETE



 

Sastojci: 
  • 4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • 1 kašika putera
  • 4 kašičice višenamenskog brašna
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)
  • 2-3 kašike svežeg vlašca
  • 1 šolja feta sira

      
Priprema
1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa. 

Recept preuzet sa: www.hranazadusu.com

0 comments: