Iako na netu ima puno recepata za oreo nutella
cheesecake, niti jedna torta nije imala 3 kreme kao što ima torta na
slici koja je objavljena na 9gagu (slika iz priloga). Motivirana tom
slikom krenula razmišljati kako bi se tako nešto moglo napraviti i u
nastavku možete pročitati ishod. Torta je nestala brzinom svjetlosti pa
ju nisam stigla poslikati kako je izgledala gotova, ali svakako ću
sljedeći put dodati fotke. :)
Sastojci
Podloga:
-
24 kom
oreo keksića (cca 250g)
-
125 g
margarina
sirni fil:
-
125 g
quark sira (u sparu je topfen)
-
100 g
sirnog ili mliječnog namaza
-
250 ml
slatkog vrhnja
-
1
limun
-
3 žlice
šećera
-
1 paketić
vanilin šećera
-
1 paketić
želatine (ili 6 pločica)
Mliječni fil:
-
1 L
mlijeka
-
12 žlica
gustina
-
6 žlica
šećera
-
2 paketića
vanilin šećera
-
8
oreo keksića
-
4-5 žlica
Nutelle
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
- Za podlogu treba nožem odvojiti bijelo punjenje od 24 oreo keksića i staviti u posebnu posudu.
-
2
- Odvojene keksiće izmrviti i pomiješati sa 125 g margarina rastopljenog margarina.
-
3
- Smjesu staviti u kalup za torte i ravnomjerno utisnuti po dnu kaplupa te staviti u hladnjak dok se pripremaju ostale smjese.
-
4
- Od 1 L mlijeka odvojiti 8 dcl i staviti kuhati, a u 2 dcl
pomiješati 12 žlica gustina i 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera. Smjesu
od gustina umiješati u 8 dcl uzavrelog mlijeka. Smjesu maknuti na stranu
i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu kasnije staviti 200 g
margarina.
-
5
- Dok se mliječna smjesa hladi, u jednoj posudi čvrsto izmješati 250 ml slatkog vrhnja.
-
6
- Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju.
-
7
- U drugu posudu lagano izmiksati 125g quarka, 100g sirnog namaza,
3 žlice šećera, sok 1 limuna i 1 vanilin šećer te dodati rastopljenu
želatinu i još malo miksati
-
8
- U sirnu smjesu dodati šlag i lagano pjenjačom to izmješati.
-
9
- Smjesu izliti u kalup na stisnutu podlogu i sve staviti u hladnjak.
-
10
- Mliječnu smjesu podijeliti u dva jednaka dijela.
-
11
- U prvi dio umiksati bijelo punjenje iz oreo keksića i nadrobiti 8
cijelih oreo keksića (ako ih režete nožem da budu velićine ¼ ili 1/8
oreo keksa).
-
12
- Preliti smjesu preko sirnog fila i staviti u hladnjak.
-
13
- U drugu polovicu mliječnog fila umiksati 4-5 žlica nutelle. To može biti više ili manje, bitno je da smjesa dobije nutellastu boju.
-
14
- Preliti smjesu preko oreo fila i staviti u hladnjak na min 4 sata (najbolje ostaviti preko noći).
Posluživanje
- Poslužiti dobro rashlađeno. Torta treba biti barem 4h u hladnjaku, a najbolje je ostaviti je preko noći.
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar