srijeda, 3. prosinca 2014.

DIPLOMATSKA KREMPITA

Verujem da ova verzija krempite, nikog ne može ostaviti ravnodušnim...

Sastojci

  • ZA KORU

  •  7 žumanaca
  •  200 gr šećera
  •  9 kašika vode
  •  180 gr brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  2 kašike kakaoa
  • ZA ŽUTI KREM

  •  4 dl mleka
  •  6 dl vode
  •  10 kašika šećera
  •  4 pudinga od vanile
  •  2 vanilin šećera
  •  6 belanaca
  •  5 kašika šećera
  • I JOŠ

  •  3-4 kesice šlaga

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1  
    Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodavati vodu. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako dodajte žutoj masi i sve dobro izmešajte.
    Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minutae
  2. 2  
    Prašak za puding pomešajte sa malo vode, da se dobije glatka masa, a ostatak vode sa mlekom,  šećerom i vanilom stavite da se kuva. Kada proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne dobije kremasta masa.
    U još topli puding dodajte čvrst sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
    Gotovu koru izvadite iz pleha i stavite na nju žuti fil.
  3. 3
    Na ohlađen kolač stavite umućen šlag.

Posluživanje

Krempitu dobro ohladimo, isečemo na željene kocke i služimo.
coolinarika.com

0 comments: