srijeda, 3. prosinca 2014.

DUPLE LEDENE KOCKE


Sastojci

  • Biskvit

  •  8 bjelanjaka
  •  12 žlica šećera
  •  10 žlica brašna
  • Temeljna krema

  •  8 žumanjaka
  •  10 žlica šećera
  •  30 dag maslaca
  • Krema od vanilije

  •  4 dl mlijeka
  •  1 puding od vanilije
  •  1 žlica brašna
  •  1 vanilin šećer
  •  1 žlica šećera
  • Krema od čokolade

  •  4 dl mlijeka
  •  1 puding od čokolade
  •  1 žlica brašna
  •  1 žlica čokolade u prahu
  •  1 žlica šećera
  • Glazura

  •  2 dl slatkog vrhnja

Priprema

  1. 1
    Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
  2. 2
    Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
  3. 3
    Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
  4. 4
    Za kremu od čoklade u mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
  5. 5
    Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.

Posluživanje

Dobro ohladiti prije posluživanja.
  • Savjet:
    Da bi biskvit bio mekaniji, poškropite ga mlijekom još dok je tijesto toplo. 
  • coolinarika.com

0 comments: