Sastojci
Biskvit
- 8 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 10 žlica brašna
Temeljna krema
- 8 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 30 dag maslaca
Krema od vanilije
- 4 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 1 žlica brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera
Krema od čokolade
- 4 dl mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 1 žlica brašna
- 1 žlica čokolade u prahu
- 1 žlica šećera
Glazura
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema
-
1
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
-
2
Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
-
3
Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
-
4
Za kremu od čoklade u mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
-
5
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Dobro ohladiti prije posluživanja.- Savjet:
Da bi biskvit bio mekaniji, poškropite ga mlijekom još dok je tijesto toplo. - coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar