Sastojci
- 250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Za kremu:
- 1 Krema za kremšnite
- 500 ml vode
Za šlag:
- 600 ml vrhnja za šlag
- 2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 30 g maslaca
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).
-
2
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
-
3
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
-
4
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
-
5
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
-
6
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
-
7
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
-
8
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Posluživanje
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.Savjet
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar