Da kolači mogu i bez maslaca, bez šećera i bez brašna dokaz je ova zanimljiva poslastica. Ne znači da možemo jesti neograničene količine ni ovakvih poslastica, ali komad ovoga kolača možete pojesti bez grižnje savjesti.

Potrebni sastojci su:
- 250 gr badema
- 1/2 čajne kašike praška za pecivo
- 2 jaja
- 1-2 supene kašike meda {ali ako stavljate šećer onda 85 gr}
- 1/2 čajne kašike cimeta
- 2 velike banane
- 2 supene kašike kakaa
Postupak:
- Bademe samljeti u blenderu
- Dodati jaja, banane, prašak za pecivo, cimet i med
- Odvojiti jedan dio smjese i u njega dodati kakao
- U pleh staviti papir za pečenje, usuti polovinu smjese bez kakaa, zatim smjesu sa kakaom, ali ne do samih krajeva
- Na vrh usuti ponovo smjesu bez kakaa
- Ukrasiti sa malo kolutova banane i sjeckanih badema
- Peći oko 40 minuta
Foto:



Tekst i fotografije uz odobrenje autora
preuzeti sa bloga Kuhinjskeprice.com/namirnice.ba
0 comments:
Objavi komentar