petak, 19. prosinca 2014.

SAD GA VIDIŠ,SAD GA NE VIDIŠ :)

Kolač je lagan.osvježavajući ..Recept mi je dala sestra prije par godina i tko god ga je probao bio je oduševljen.Griz se ne osjeti i kolač nestane za tili čas.

Sastojci

  •   biskvit
  •  6 kom jaja
  •  6 žlica šećera
  •  7 žlica brašna
  •  2 žlice kakaa
  •  1 dl ulja
  •  1/2 praška za pecivo
  •   nadjev:
  •  1 l mlijeka
  •  4 žlice griza
  •  150g kokosovog brašna
  •  100g margarina
  •   preljev:
  •  2 žlice gustina
  •   višnje(iz kompota od jedne staklenke)
  •  1 kom vanilin šećer

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Umutiti cijela jaja i šećer uz postepeno dolijevanje ulja.Brašno sa praškom za pecivo i kakao dodati u jaja i sve lagano promiješati.
  2. 2
    Lim za pečenje dimenzija 23x33cm namastiti i pobrašniti pa u njega izliti pola smjese.Peći na 2oo"c 5-8min.
  3. 3
    Staviti mlijeko da zakuha pa mu dodati griz.Smanjiti vatru i kuhati dok ne bude gusto kao krem juha.Maknuti s vatre pa dodati margarin i dobro promiješati.Kad se otopio,dodati kokos i promiješati.
  4. 4
    Na pečeni biskvit staviti fil,izliti ostatak biskvitne smjese i peći.Ako je smjesa sa grizom gusta,ne smeta,samo u nju dodati malo mlijeka i promiješati.
  5. 5
    Višnje usitniti štapnim mikserom.Gustin i vanilin šećer rastvoriti u malo soka i dodati zakuhalim višnjama.Na laganoj vatri miješati 1 minutu i preliti preko poluohlađenog kolača.

Posluživanje

Kolač je baš po mom guštu,nije sladak pa slatkoljupci,slobodno u mlijeko dodajte šećera po vašem ukusu.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: