Prvi prohladni jesenski dani idealni su za zavaliti se popodne pod dekicu u toploj sobi, ignorirati kišu koja rumori vani, čitati dobru knjigu ili gledati omiljenu seriju/film i naravno, grickati nešto fino. Da, takvu jesen još i mogu podnijeti a ove male pituljice zdušno pomažu u tome
Potrebno:
- Pakiranje gotovih tankih kora za savijače (9 komada u pakiranju je idealno)
- 50 dag bijelog kravljeg sira
- 180g jogurta (mala čašica)
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 4 žlice ulja
- 1 prašak za pecivo
- sol, vegeta (po želji)
- Za premaz: 1 jaje, 3 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice jogurta, sezam za posipanje
- Pomiješati u posudi sir, kiselo vrhnje, jogurt, jaja, prašak za pecivo i ulje.
- Uzimati po tri kore (svaku premazati sa malo ulja kako bi se fino zalijepile jedna za drugu) premazati trećinom sirne smjese, zarolati u tanku roladicu, omotati alu folijom i oprezno prenijeti u zamrzivač. Stavljanje u zamrzivač nije neophodno za uspjeh pituljica ali pomaže pri rezanju na komade. Naime, u zamrzivaču će se rolada stegnuti pa ćete ju lakše narezati na pravilne pužiće. Ako roladu režete odmah po zamatanju, malo teže će se rezati jer je dosta mekano i punjenje curi van pa pituljice neće izgledati okruglasto negoooo….svakako Ali to je samo vizualni efekt i ništa drugo Dakle, može bez zamrzivača, provjereno!
- Postupak ponoviti sa svim korama.
- Pripremiti premaz tako da se vilicom izmućka jaje, kiselo vrhnje i jogurt. Malo posoliti.
- Pužiće slagati u lim na papir za pečenje, svaki preliti sa žličicom premaza, posipati sezamom pa peći u pećnici na 200ºC 30 minuta dok pituljice lijepo ne porumene.
0 comments:
Objavi komentar