utorak, 9. prosinca 2014.

PITULJICE..njammm

 

Prvi prohladni jesenski dani idealni su za zavaliti se popodne pod dekicu u toploj sobi, ignorirati kišu koja rumori vani, čitati dobru knjigu ili gledati omiljenu seriju/film i naravno, grickati nešto fino. Da, takvu jesen još i mogu podnijeti a ove male pituljice zdušno pomažu u tome 

Potrebno:
  • Pakiranje gotovih tankih kora za savijače (9 komada u pakiranju je idealno)
  • 50 dag bijelog kravljeg sira
  • 180g jogurta (mala čašica)
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 4 žlice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • sol, vegeta (po želji)
  • Za premaz: 1 jaje, 3 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice jogurta, sezam za posipanje
Priprema:
  1. Pomiješati u posudi sir, kiselo vrhnje, jogurt, jaja, prašak za pecivo i ulje.
  2. Uzimati po tri kore (svaku premazati sa malo ulja kako bi se fino zalijepile jedna za drugu) premazati trećinom sirne smjese, zarolati u tanku roladicu, omotati alu folijom i oprezno prenijeti u zamrzivač. Stavljanje u zamrzivač nije neophodno za uspjeh pituljica ali pomaže pri rezanju na komade. Naime, u zamrzivaču će se rolada stegnuti pa ćete ju lakše narezati na pravilne pužiće. Ako roladu režete odmah po zamatanju, malo teže će se rezati jer je dosta mekano i punjenje curi van pa pituljice neće izgledati okruglasto negoooo….svakako :) Ali to je samo vizualni efekt i ništa drugo ;) Dakle, može bez zamrzivača, provjereno!
  3. Postupak ponoviti sa svim korama.
  4. Pripremiti premaz tako da se vilicom izmućka jaje, kiselo vrhnje i jogurt. Malo posoliti.
  5. Pužiće slagati u lim na papir za pečenje, svaki preliti sa žličicom premaza, posipati sezamom pa peći u pećnici na 200ºC 30 minuta dok pituljice lijepo ne porumene.
Dobar tek! :)                                                                                   (recipeci.com)

0 comments: