Sastojci
Za biskvit:
- 150 g maslaca
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 5 žlica tople vode
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g Pšeničnog oštrog brašna
- 1 žlica Praška za pecivo
- 1 žlica kakao praha
Za kremu:
- 200 g Džema jagoda ili malina
- 100 g kokosovog brašna
- 100 ml mlijeka
- 60 g šećera u prahu
- 100 ml ruma
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte šećer, žumanca i vodu, pa dalje miješajte da se volumen smjese poveća.
-
2
Dodajte kokosovo brašno, brašno, koje ste prethodno izmiješali s praškom za pecivo i kakaom, a na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
-
3
Dobivenu smjesu stavite u namazan i pobrašnjen pleh za pečenje (vel. 20×35 cm) i pecite oko 35 minuta na 200°C.
-
4
U međuvremenu prelijte kipućim mlijekom preostalo kokosovo brašno, dodajte mu rum, šećer u prahu i dobro izmiješajte.
-
5
Pečeni i ohlađeni kolač premažite džemom od jagoda a gore rasporedite pripremljenu smjesu od kokosa.
Posluživanje
Po želji kolač išarajte glazurom od čokolade, narežite na kocke i poslužite.Savjet
Nježne biskvitne smjese poput ove lakše ćete izvaditi iz pleha, ako pleh prije pečenja obložite pek papirom i namažete.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar