četvrtak, 4. prosinca 2014.

PIJANI IZIDOR

Kokosovo brašno omiljeno je u slastičarstvu kao sastojak za umijesiti, ali i kao ukras. U ovome sočnom kolaču upotrebljavamo ga višestruko.

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  150 g maslaca
  •  150 g šećera
  •  5 jaja
  •  5 žlica tople vode
  •  100 g kokosovog brašna
  •  50 g Pšeničnog oštrog brašna
  •  1 žlica Praška za pecivo
  •  1 žlica kakao praha
  • Za kremu:

  •  200 g Džema jagoda ili malina
  •  100 g kokosovog brašna
  •  100 ml mlijeka
  •  60 g šećera u prahu
  •  100 ml ruma

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte šećer, žumanca i vodu, pa dalje miješajte da se volumen smjese poveća.
  2. 2
    Dodajte kokosovo brašno, brašno, koje ste prethodno izmiješali s praškom za pecivo i kakaom, a na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. 3
    Dobivenu smjesu stavite u namazan i pobrašnjen pleh za pečenje (vel. 20×35 cm) i pecite oko 35 minuta na 200°C.
  4. 4
    U međuvremenu prelijte kipućim mlijekom preostalo kokosovo brašno, dodajte mu rum, šećer u prahu i dobro izmiješajte.
  5. 5
    Pečeni i ohlađeni kolač premažite džemom od jagoda a gore rasporedite pripremljenu smjesu od kokosa.

Posluživanje

Po želji kolač išarajte glazurom od čokolade, narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Nježne biskvitne smjese poput ove lakše ćete izvaditi iz pleha, ako pleh prije pečenja obložite pek papirom i namažete.
coolinarika.com

0 comments: