četvrtak, 4. prosinca 2014.

GURMANSKI ROLAT

Recept je iz casopisa" Hrana i Vino " Vrlo ukusan a i dekorativan . Daje svezinu tanjira …onako bas gurmanski ..brzo i lako za izradu ...

Sastojci

  •  16 kriske tost kaskavalj
  •  8 kriske sunke
  •  8 komada topenog sira
  •  1 vezica mladog luka
  •  50 g putera
  •  1 zlica kisele pavlake
  •  1 zlica ajvara
  •  200 g belog sira

Priprema

Vrijeme pripreme:
15 min
  1. 1
    U zdelici mesamo topjeni sir .ajvar i puter da dobijemo homogenu smesu .
  2. 2
    U drugoj zdelici dobro promesamo rendani beli sir ,puter i mladi luk .
  3. 3
    Na prozirnu foliju rasporedimo sunku i rasporedimo smesu sa ajvarom . Uz pomoc folije zarolamo i ostavimo malo u frizider da se stegne .
  4. 4
    Listova kaskavalja rasporedimo na drugu prozirnu foliju i to u dva reda i premazimo sa smesom od belog sira . Preko belog sira stavimo zarolovanu sunku i sve zajedno zarolamo uz pomoc folije .
  5. 5
    Stavite u frizider pa kada se dobro stegne secite kriske … 
    coolinarika.com

0 comments: