Recept je iz casopisa" Hrana i Vino " Vrlo ukusan a i
dekorativan . Daje svezinu tanjira …onako bas gurmanski ..brzo i lako za
izradu ...
Sastojci
-
16 kriske
tost kaskavalj
-
8 kriske
sunke
-
8 komada
topenog sira
-
1 vezica
mladog luka
-
50 g
putera
-
1 zlica
kisele pavlake
-
1 zlica
ajvara
-
200 g
belog sira
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 15 min
-
1
U zdelici mesamo topjeni sir .ajvar i puter da dobijemo homogenu smesu .
-
2
U drugoj zdelici dobro promesamo rendani beli sir ,puter i mladi luk .
-
3
Na prozirnu foliju rasporedimo
sunku i rasporedimo smesu sa ajvarom . Uz pomoc folije zarolamo i
ostavimo malo u frizider da se stegne .
-
4
Listova kaskavalja rasporedimo na
drugu prozirnu foliju i to u dva reda i premazimo sa smesom od belog
sira . Preko belog sira stavimo zarolovanu sunku i sve zajedno
zarolamo uz pomoc folije .
-
5
Stavite u frizider pa kada se dobro stegne secite kriske …
0 comments:
Objavi komentar