nežne i prhke,grickaju se kao kokice kad krenete nema zaustavljanja, da
ih ja ne bih puno hvalila najbolje je da ih probate,....
Sastojci
-
200 gr
masti
-
2 dc
jogurta
-
oko 500 gr
brašna
-
1 kašika
šećera
-
1 kašikica
soli,1 jaje
-
1
prašak za pecivo
-
još
-
pekmez
-
prah šećer
-
vanil šećer
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Umutiti mast sa šećerom i jajetom
pa dodati jogurt,pecivo, brašno i so,kad se testo umesi biće lepo i
kompaktno i jako se lepo razvlači,testo podeliti na 2 dela,pobrašnjaviti
podlogu gde ćete izručiti testo,rastanjiti ga oklagijom u krug i
podeliti testo na željenu veličinu kolke će vam kiflice biti,puno su
lepše kad su male,
staviti na svaku po malo pekmeza i smotati je,ređati
ih u podmazan pleh i peći ,kad počnu da rumene izvadite ih iz
rerne,moraju da ostanu skoro pa bele,kad su pečene uvaljati ih u prah
šećer pomešan sa vanil šećerom.
Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar