četvrtak, 18. prosinca 2014.

PAHULJASTE KIFLICE


nežne i prhke,grickaju se kao  kokice kad krenete nema zaustavljanja, da ih ja ne bih puno hvalila najbolje je da ih probate,.... 

Sastojci

  •  200 gr masti
  •  2 dc jogurta
  •  oko 500 gr brašna
  •  1 kašika šećera
  •  1 kašikica soli,1 jaje
  •  1 prašak za pecivo
  •  još
  •  pekmez
  •  prah šećer
  •  vanil šećer

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Umutiti mast sa šećerom i jajetom pa dodati jogurt,pecivo, brašno i so,kad se testo umesi biće lepo i kompaktno i jako se lepo razvlači,testo podeliti na 2 dela,pobrašnjaviti podlogu gde ćete izručiti testo,rastanjiti ga oklagijom u krug i podeliti testo na željenu veličinu kolke će vam kiflice biti,puno su lepše kad su male, staviti na svaku po malo pekmeza i smotati je,ređati ih u podmazan pleh i peći ,kad počnu da rumene izvadite ih iz rerne,moraju da ostanu skoro pa bele,kad su pečene uvaljati ih u prah šećer pomešan sa vanil šećerom.
          Izvor: coolinarika.com

0 comments: