četvrtak, 18. prosinca 2014.

CRNAC BEZ JAJA S VELIKOM BANANOM :)

Umirala sam od smijeha kada sam pravila ovaj kolač i od miline kada sam ga okusila.. božanstven je. Dobro znate Medin recept Crnca, a ja sam otkrila da isti taj imam zapisan u svojoj bilježnici. Dobila sam ga od sestrične i bila pomalo skeptična, ali eto. Ponosno predstavljam svoju verziju – polažem sva autorska prava na re-make. (mjera – 1 šalica = 2 dl) 

Sastojci

  •  1 šalica kiselog vrhnja
  •  1 šalica mlijeka
  •  1 šalica ulja (suncokretovo)
  •  1 i pol smiksana banana
  •  2 šalice pšenične krupice (grisa)
  •  2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
  •  4 na vrh pune žlice kakaa
  •  1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
  •  2 žličice sode bikarbone
  •  po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
  • čokoladni umak

  •  5 - 10 žlica mlijeka
  •  par kapi ulja
  •  1 paketić vanilin šećera
  •  10 dag fine tamne čokolade
  •  5 žlica čokolade u prahu
  •  5 dag maslaca

Priprema

  1. 1
    Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
  2. 2
    Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
  3. 3
    Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
  4. 4
    Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
  5. 5
    Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
  6. Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom.
    Probajte, oduševit ćete se :)
  7. Slika Crnca s istopljenom mliječnom čokoladom (bez gorkog kakaa):
    http://www.coolinarika.com/slika/42050

Posluživanje

Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke! Kako se samo topi u ustima.. pliva u čokoladnom umaku.. milina.
Izvor: coolinarika.com/VioletLove

0 comments: