Umirala sam od smijeha kada sam pravila ovaj kolač i od miline kada sam ga okusila.. božanstven je. Dobro znate Medin recept Crnca, a ja sam otkrila da isti taj imam zapisan u svojoj bilježnici. Dobila sam ga od sestrične i bila pomalo skeptična, ali eto. Ponosno predstavljam svoju verziju – polažem sva autorska prava na re-make. (mjera – 1 šalica = 2 dl)
Sastojci
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica ulja (suncokretovo)
- 1 i pol smiksana banana
- 2 šalice pšenične krupice (grisa)
- 2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
- 4 na vrh pune žlice kakaa
- 1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
- 2 žličice sode bikarbone
- po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
čokoladni umak
- 5 - 10 žlica mlijeka
- par kapi ulja
- 1 paketić vanilin šećera
- 10 dag fine tamne čokolade
- 5 žlica čokolade u prahu
- 5 dag maslaca
Priprema
-
1
Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
-
2
Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
-
3
Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
-
4
Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
-
5
Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
-
Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom.
Probajte, oduševit ćete se :) -
Slika Crnca s istopljenom mliječnom čokoladom (bez gorkog kakaa):
http://www.coolinarika.com/slika/42050
Posluživanje
Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke! Kako se samo topi u ustima.. pliva u čokoladnom umaku.. milina.Izvor: coolinarika.com/VioletLove
0 comments:
Objavi komentar