Recept za tortu Kinder bueno kojoj se najviše vesele djeca.
Sastojci za biskvit:
6 bjelanaca
4 kašike brašna
6 kašike šećera
Dodatni sastojci:
100 gr nutelle
lješnici
petit buerre keks
Bjelanca umutiti sa šećerom i lagano kašikom umiješati brašno. Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa lješnicima. Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnika i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnika premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.
Sastojci za kremu:
1 l mlijeka
8 kašika gustina
6 žumanaca
10 kašike šećera
1 puding od vanile
200 gr margarina
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje
Kremu skuvati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Potom smjesu podjeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuvanje. Preko keksa premazati bijelu kremu, zatim tamnu kremu. Na kraju umutiti 2,5 dl slatke pavlake za šlag i premazati preko kreme. Ukrasiti po želji.
6 bjelanaca
4 kašike brašna
6 kašike šećera
Dodatni sastojci:
100 gr nutelle
lješnici
petit buerre keks
Bjelanca umutiti sa šećerom i lagano kašikom umiješati brašno. Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa lješnicima. Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnika i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnika premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.
Sastojci za kremu:
1 l mlijeka
8 kašika gustina
6 žumanaca
10 kašike šećera
1 puding od vanile
200 gr margarina
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje
Kremu skuvati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Potom smjesu podjeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuvanje. Preko keksa premazati bijelu kremu, zatim tamnu kremu. Na kraju umutiti 2,5 dl slatke pavlake za šlag i premazati preko kreme. Ukrasiti po želji.
0 comments:
Objavi komentar