srijeda, 17. prosinca 2014.

ČOKOLADNI RASPUCANCI

Tope se u ustima, ako niste, svakako ih probajte napraviti..

Sastojci

  •  20 dag čokolade za kuhanje
  •  6 dag maslaca
  •  2 jaja
  •   malo soli
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
  •  1 žličica arome vanilije
  •  20 dag brašna
  •  3 dag šećera
  •  3 vrećice vanili šećera
  • +

  •   kristal šećer (za uvaljati kuglice)
  •   šećer u prahu (za uvaljati kuglice)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1

    20 dag čokolade za kuhanje otopiti na pari, maknuti s pare i umiješati 6 dag maslaca. Dodati 2 jaja, malo soli, pola praška za pecivo, malo arome vanilije, 20 dag brašna, 3 dag šećera i 3 vanili šećera. Umutiti mikserom, ali brzo. Prekriti kuhinjskom krpom i staviti 2 sata u frižider da se smjesa stegne, napraviti od 50-60 kuglica (meni je ispalo 57), uvaljati ih prvo u kristalni šećer, pa šećer u prahu. Staviti u lim za pečenje oblože papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva, 10 minuta. Ne otvarati pećnicu tijekom pečenja, raspuknu se dok se peku.    

    Izvor: coolinarika.com
       

0 comments: