utorak, 18. studenoga 2014.

SPREMNO ZA 5 MIN : ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA




Za ovu petominutnu poslasticu vam je potrebno:
  • Maslac za podmazivanje pleha
  • 225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
  • 225 grama milerama (slatke pavlake)
  • ¼ kašičice soli
  • Kakao
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.

Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite.
Autor: minimagazin.info

0 comments: