Odličan blagdansko-svakodnevni kolač. Kao što i sami
naziv govori, nježan kolač u kombinaciji prhkih kora, kuhane bijele
kreme i džema od višanja. Odličan.
Sastojci
Kore:
-
250 grama
maslaca ili margarina
-
125 grama
šećera u prahu
-
1/2 vrećice
praška za pecivo
-
4
žumanjka
-
4-5 žlica
kiselog vrhnja
-
500 grama
brašna
-
korica od limuna
Krema:
-
1/2 l
mlijeka
-
5 žlica
brašna
-
200 grama
šećera u prahu
-
200 grama
maslaca ili margarina
-
rum, ili limunov sok
-
džem od višnje (ili neki sličan)
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
/slika/2117379/
Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
-
2
/slika/2117385/
Razvaljajte četiri kore otprilike
25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu
dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
-
3
/slika/2117391/
Za kremu zakuhajte polovicu
mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa
zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu.
Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
-
4
/slika/2117389/
Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
-
5
/slika/2117393/
Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
-
6
/slika/2117403/
Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru.
Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar