utorak, 18. studenoga 2014.

SALATA S PILETINOM I TJESTENINOM


Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo poslužite kao lagani ručak ili hladno predjelo i uživajte u jabukama, piletini i tjestenini.



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  150 g Tjestenine Penne
  •   sol
  •  400 g pilećeg filea
  •  1 žlica Vegete pikant 
  •  100 g maslaca
  •  150 g crvene paprike
  •  100 g mrkve
  •  150 g tikvica
  •  100 g korijena celera
  •  1 žlica nasjeckanog peršina
  •  1 žlica Ketchupa ljutog
  •  100 g kiselog vrhnja
  •  1 kisela jabuka
  •   Crni papar mljeveni

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1

    Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ali kratko jer će se kasnije još povezati s umakom pa da se ne raspadne. Procijedite ju i isperite.
  2. 2
    Piletinu narežite na rezance, začinite Vegetom pikant te popržite na 25 g maslaca i izvadite na toplo.
  3. 3
    Nakon piletine, u istu tavu dodajte 25 g maslaca, pa po tvrdoći popržite povrće narezano na sitne trakice.
  4. 4
    Tjesteninu pomiješajte s poprženim povrćem, peršinom te kečapom i kiselim vrhnjem.
  5. 5
    Jabuku narežite na kolutove te kratko popecite u čistoj tavi na 50 g rastopljenog maslaca.

Posluživanje

Kod posluživanja na tanjur najprije stavite pečene kriške jabuke, na njih stavite tjesteninu s povrćem, a po njoj rasporedite pečene komadiće piletine.

Savjet

Umjesto penna možete iskoristiti i drugu tjesteninu, pa čak i špagete.

Napomena

Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo može poslužiti kao lagani ručak ili hladno predjelo koje otvara apetit.
izvor:  http://www.coolinarika.com

0 comments: