Sastojci za biskvit:
180g maslaca,
160g crne čokolade,
180g šećera,
9 žumanaca,
180g badema,
snijeg od preostalih bjelanaca,
bademi za ukras.
Krema:
pet jaja,
180 gr šećera,
jedna kesica vanilin šećera,
jedna kašikica brašna,
180g maslaca,
160g crne čokolade,
40g lješnika.
Priprema:
Maslac, otopljena čokolada i šećer dobro izmiješati, zatim dodati jedno po jedno žumance i neprestano miješati. Zatim dodati samljevene bademe, snijeg od bjelanaca. Od ove smjese ispeći dva lista, pa svaki list, pečen i ohlađen, podijeliti na dva lista. Ispečene listove sastaviti sa kremom, a tortu preliti glazurom od čokolade. Kremu napraviti od jaja i pomalo dodavati šećer, vaniliju i brašno pa miješati na laganoj vatri dok ne provrije. Zatim skloniti sa vatre i dalje miješati dok se smjesa ne ohladi. Maslac i otopljenu čokoladu dobro izmiješati, dodati ohlađenu kremu i pržene samljevene lješnike.
(bazarika.com)
0 comments:
Objavi komentar