Sastojci
1 gotova biskvitna podloga
Za kremu:
½ vrećice Parfe kreme
Za kremu:
½ vrećice Parfe kreme
200 mlmlijeka
200 mlslatkog vrhnja
150 g kuhanoga propasiranog kestena
60 gmaslaca 2-3 žlice mljevenih oraha
1Vanilin šećer
Za svijetlu čokoladnu glazuru:
125 gmargarina
125 gmargarina
Priprema
1
Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
2
U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miješajte električnom mješalicom oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.
3
Kremu istresite na biskvitnu podlogu, koju ste prethodno poprskali s malo ruma.
4
Kolač stavite u hladnjak neka očvrsne.
5
Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.
6
U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.
Posluživanje
Kolač izrežite na kocke i ukrasite.
Savjet
Samu parfe kremu s kestenom možete poslužiti u čašama ukrašenu Šlag pjenom Dolcela.
1
Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
2
U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miješajte električnom mješalicom oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.
3
Kremu istresite na biskvitnu podlogu, koju ste prethodno poprskali s malo ruma.
4
Kolač stavite u hladnjak neka očvrsne.
5
Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.
6
U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.
Posluživanje
Kolač izrežite na kocke i ukrasite.
Savjet
Samu parfe kremu s kestenom možete poslužiti u čašama ukrašenu Šlag pjenom Dolcela.
0 comments:
Objavi komentar