četvrtak, 4. prosinca 2014.

Ništa nije slučajno: Po izgledu ploda odmah možemo znati koji organ liječi (FOTO)

Ako žena pojede jedan avokado sedmično, hormoni će joj biti uravnoteženi, i sprječava se rak maternice i jajnika, prenosi Atma. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Orah nesumljivo podsjeća na mozak, grah na bubrege, a paradajz na srce. Sve u prirodi je povezano i ništa nije slučajno.

Paradajz – Srce

paradajz-srce
Paradajz ima četiri komore i crvena je. Srce također. Istraživanja pokazuju da paradajz krcat kalijem i željezom i dobra su hrana za srce i krv.

Orah – Mozak

orah-mozak
Orahova jezgra sliči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak i nabori sliče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Celer – Kosti

celer-kosti1
Celer, rabarbara i sl. sliče kostima, i utječu na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23% natrija baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrija, vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Avokado – Maternica

avokado-maternica
Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju sliče! Ako žena pojede jedan avokado sedmično, hormoni će joj biti uravnoteženi i spriječava se rak maternice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Slatki krompir – Pankreas

slatkikrompir-pankreas
Slatko krompir sliči pankreasu i uravnotežuje šećer u krvi.

Mrkva – Oči

mrkva-oci
Mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zjenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko. Da i nauka je dokazala da mrkve itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Grejp – Dojke

grejp-dojke
Naranče, grejpfrut i ostali agrumi sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke, te spriječavaju rak.

Đumbir – Stomak

djumbir-zeludac
Đumbir sliči želucu, poznato je da ublažava želučane tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, sprječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za liječenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

Gljiva – Uho

gljiva-uho
Gljiva poput šampinjona prerezana na pola podsjeća na ljudsko uho. Gljive su poboljšavaju sluh, jer su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.
Luk je sličan ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz stanica. Od njega plačemo, a suze ispiru i čiste vanjski dio oka. Češnjak ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tijela.
Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.
Smokve su pune sjemena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermija što spriječava muški sterilitet.
Grah zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!
Sve u prirodi je predivno povezano!

0 comments: