petak, 5. prosinca 2014.

LAZANJE SA ŠUNKOM I SIROM


Clipboard04
  • Sastojci:
  • 300 g šunke
  • 350 g edamer sira
  • 125 g mocarele
  • 60 g putera
  • 1 l mleka
  • 50-60 g mekog brašna
  • 1 pakovanje gotovog testa za lazanje
  • soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Šunku i edamer sir narendati, a mocarelu iseći na ploške.
2. Potom puter otopiti, dodati brašno i postepeno dodavati mleko. Energično mešati dok se ne zgusne (da se ne stvore grudvice).
3. Sos posoliti i pobiberiti po želji i skinuti sa vatre.
4. Testo za lazanje nije potrebno prethodno skuvati. Slagati lazanje na sledeći način: u vatrostalnu podmazanu posudu poređati red testa za lazanje i bogato premazati bešamelom. Posuti šunkom i sirom, te ponovo poređati red testa. Posuti šunkom i sirom i poređati sledeći red testa. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Završiti redom testa premazanog bešamelom, a odgore poređati šnitove mocarele.
6. Ovako pripremljene lazanje odložiti u frižider na najmanje 2 sata, a potom ga peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta dok ne porumeni i ne stvori se korica.
7. Pečene lazanje izvaditi iz rerne, prekriti ih krpom i ostaviti ih da miruju oko 45 minuta jer će tako testo najbolje upiti sve ukuse i lakše će se iseći.
lepotaizdravlje.rs

0 comments: