četvrtak, 20. studenoga 2014.

TORTA NAD TORTAMA: ČOKOLADNI LEDENI VJETAR






Kore:
 9 bjelanjaka  30 poravnatih zlica secera  2 zlice brasna  1 zlica octa  prstohvat soli  1 zlica maraschina
Krema:
 9 zutanjaka  700 ml mlijeka  10 zlica secera  8 - 9 zlica brasna  malo vanilije  100 g cokolade  margarin ili maslac
potrebno je jos
 0,8 - 1 l slatkog vrhnja

Zagrijte pecnicu na 150 C.


Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.


Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.


Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.


Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.


Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).


Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
Slatko vrhnje istucite u slag.
    Na dno pravokutnog pladnja stavite jednu koru, premazite s pola cokoladne kreme, zatim s pola kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite drugu koru, drugu polovicu cokoladne kreme, drugu polovicu kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite trecu koru i premazite cijelu tortu slagom.
izvor:  http://omiljenirecepti.blogspot.com

0 comments: