Sastojci:
Tijesto:
- 6 žumanjaka
- 1 jaje
- 10 dag šećera
- 6 dag mljevenih oraha
- 1 šalica brašna
- snijeg od 6 bjelanjaka
Krema:
- 30 dag oraha
- 25 dag šećera
- 1 dl razrijeđenog ruma
- 40 dag šećera u prahu
- malo razrijedenog ruma
Žumanjke, jaje i šećer pjenasto umutiti, postupno dodavati mljevene orahe pomijesane s brasnom i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ispeci biskvit i ohladen uzduzno prerezati.
Priprema krema:
Orahe i secer preliti kipucim rumom razrijedenim s malo vode. Premazati prerezani biskvit i cijeli kolac preliti bijelom glazurom.
Priprema glazura:
U secer u prahu dodavati razrijedeni rum, dok se ne postigne zeljena gustoca. Mikserom dobro izraditi dok glazura ne poprimi sjaj.
0 comments:
Objavi komentar