subota, 15. studenoga 2014.

MILKA PRINCEZE

dsc00186 570x397 Milka princeze

Za krofnice:

  • 250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 3 kašičice šećera

Za fil:

  • 3 pudinga od vanile
  • 1 kašika brašna
  • 1l mleka
  • 250 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • pola margarina
  • 2 kašike prah šećera

Za preliv:

  • 100 g mlečne Milka čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

  1. U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml. U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.
  2. Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
  3. Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong loptice. Krofne peći na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i kad pukotine izgube svetlo žuti ton.
  4. Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
  5. Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
  6. Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
  7. Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
  8. Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaja.


izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com

0 comments: