Sastojci:
Kora:
5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250 ml mlijeka
5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250 ml mlijeka
Fil:
1 puding od vanilije
1 puding od čokolade
1 l mlijeka
4 kašike brašna
200 g šećera
40 g čokolade
2 margarina/maslaca
5 žumanaca
300 ml slatke pavlake (vrhnja za šlag)
1 puding od vanilije
1 puding od čokolade
1 l mlijeka
4 kašike brašna
200 g šećera
40 g čokolade
2 margarina/maslaca
5 žumanaca
300 ml slatke pavlake (vrhnja za šlag)
Priprema
Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati.
Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C.
Toplu koru preliti mlijekom i ostaviti da se ohladi.
Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka.
Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi.
Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela.
U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati.
Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade.
Kolač ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.
izvor: namirnice.ba
0 comments:
Objavi komentar