- 200 g šećera
- 350 g brašna
- 200 g maslaca
- 1 jaje
- par kapi ekstrakta vanilije
- 350 g mekanih karamel-bombona
- 0,5 dl slatkog vrhnja za šlag
- 200 g mliječne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pomiješati šećer i brašno, dodati hladan maslac izrezan na listiće te dobro izmiješati.Potom dodati jaja i opet promiješati.
Tijesto razvaljati na veličinu tepsije 32×25 cm.
Tepsiju pobrašniti, a pećnicu zagrijemo na 180 stepeni. Pažljivo složite tijesto i pecite oko 20 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
Nakon toga ostaviti da ohladi u tepsiji na sobnoj temperaturi.
Rastopiti karamel-bombone na laganoj vatri i doliti slatko vrhnje za šlag.
Nakon nekih 5 minuta, kada se karamel malo ohladi, preliti ga preko ohlađenog tijesta , lijepo poravnati i ostaviti da se stisne 2 sata ili još bolje neka odstoji preko noći.
Rezati male štanglice i svaku preliti otopljenom čokoladom te ostaviti da se stisne.
izvor: http://kuharski-recepti.blogspot.com
0 comments:
Objavi komentar