subota, 15. studenoga 2014.

MAGIČNO PIVO : Daje kosi sjaj, uklanja mrlje i još par trikova

Jedno od najpopularnijih alkoholnih pića na svijetu, pivo, zapravo ima i određene zdravstvene karakteristike, ali se može primijeniti i na nekoliko drugačijih načina. Evo i kojih.



  • Ono vam može pomoći da kosi vratite sjaj. Pomiješajte tri kašike piva sa 120 ml tople vode. Nakon šamponiranja smjesu utrljajte u kosu te je nakon nekoliko minuta isperite.
  • Ukoliko želite da “omekšate” meso, potopite ga u pivo! Sat vremena prije kuhanja potopite meso u pola litre piva. Još i bolje – meso i pivo ostavite da prenoći u fižideru te ga kuhajte sutradan – meso će biti savršeno mekano i sočno.


  • Vratite zlatu njegov prekrasni sjaj tako što ćete mekanu krpu natopiti pivom i nježno istrljati nakit. Nakon toga nakit još jednom prebrišite, ali suhom krpom.
  • Ostalo vam je malo piva i žao vam je da ga bacite? Koristite ga za čišćenje drvenog namještaja. Kao i kod nakita, mekanu krpu natopite pivom, prebrišite namještaj i onda ga još jednom prebrišite, ali suhom krpom.


  • Može vam se činiti da je nemoguće riješiti se mrlja od kafe ili čaja na tepihu. Ipak, nema potrebe da očajavate – lagano utljajte pivo na zahvaćeno područje i mrlja bi trebala nestati. Možda ćete ovaj proces morati ponavljati nekoliko puta, kako biste uklonili sve tragove mrlja.
Autor: minimagazin.info

0 comments: