srijeda, 19. studenoga 2014.

KAKO DA PRIVUČETE USPJEH I BLAGOSTANJE U SVOJ ŽIVOT

Novac je energija! Razlog? Novcem ćete ispuniti svoje osnovne potrebe. Njim ćete kupiti hranu, piće, obući se te obezbijediti krov nad glavom. U suštini, vama nije potreban novac kao novac, već ono što on donosi sa sobom (sve od zadovoljavanja najosnovnijih životnih potreba do luksuza). Ali, većina ljudi vjeruje da je novac “zlo”. On “tjera” ljude na korupciju i gubljenje osnovnih ljudskih vrlina. Opet, nekima donosi sreću i stabilnost. Drevna kineska vještina feng shui smatra da, ako se pridržavate sledećih savjeta, veoma brzo ćete prizvati uspjeh i blagostanje u svoj život.

Raščistite nered


Pokupite stare časopise, račune, staru odjeću, posuđe i namještaj koji ne koristite te pronađite adekvatan način kako da ih se riješite. Posebno obratite pažnju na lijevi ćošak (gledano iz pravca vrata) u svakoj prostoriji, jer upravo stvari koje se tu nalaze blokiraju protok pozitivne energije.

Detoksirajte kuću


Ako već niste izbacili preparate za čišćenje koji sadrže opasne hemikalije, krajnje je vrijeme da to uradite. Ovo je prvi korak da unesete pozitivnu energiju u svoj život. Postoji mnogo zdravijih načina čišćenja: uz pomoć limuna, sode bikarbone, sirćeta i slično. Na taj način ćete spriječiti da otrov izlazi, kroz odvode, iz vašeg doma i truje svijet oko vas.

Operite prozore


Iako je ovo jedan od najomrženijih poslova u kući, iskoristite slobodno vrijeme, zasučite rukave i operite ih. Čisti prozori simbolišu bistre misli i novi pogled na svijet koji vas okružuje.

Uzgajajte biljke


Kućne biljke ne služe samo da bi pročistile vazduh u kući, one su takođe simbol prirode i izobilja. Zasadite biljku bogatu cvjetovima i lišćem kako biste prizvali bogatstvo u svoj život.

Iskoristite kuhinju


Kuhinje od davnina predstavljaju simbol uspjeha i blagostanja. Ako imate dovoljno da pojedete i popijete, već ste u jednu ruku bogati. U periodu od 2010. do 2012. godine, jedna od osam osoba u svijetu je bila hronično neuhranjena. Zato, na vrijeme shvatite koliko ste srećni što ste u mogućnosti da sebi obezbijedite tri obroka dnevno te kuhinju koristite često i budite zahvalni na tome.

Budite “široke ruke”


Ko god da je rekao da ćete “dobiti onoliko koliko pružite” bio je u pravu. Po vjerovanju feng shui vještine, saosjećanje vodi do uspjeha i blagostanja. Pronađite način da pomognete komšijama i prijateljima, kao i svojoj zajednici. Mali dio vašeg slobodnog vremena nekome će puno značiti.

Družite se


Pronađite vremena i prostora da pozovete drage ljude na čaj, kafu ili večeru. U svoj dom unesite crvenu boju (jastuk, cvijeće, modernu vazu i slično) kako bi se gosti osjećali ugodno. Na taj način ćete, takođe, prizvati i pozitivnu energiju u svoj dom.

Kvalitetno provodite slobodno vrijeme


Stres izaziva zastoj u protoku energije, dok je društvene igre podstiču. Postavite tablu sa šahom, izvadite monopol i opremite jedan mali dio kuće gdje ćete moći crtati, plesti te, generalno, raditi nešto kreativno. Kreativnost će proširiti vidike te pomoći da pronađete način da riješite probleme za koje ste do juče mislili da su nerješivi.
izvor: minimagazin.info

0 comments: