petak, 21. studenoga 2014.

FATAMORGANA :)

Kad vam se nakupi bjelanjaka…evo u potpunosti mojeg originalnog recepta, inspiriranog starinskim Indijaner šnitama

Sastojci

Broj osoba:
8 osoba
  • Biskvit

  •  6 jaja
  •  15 dag šećera
  •  15 dag maslaca
  •  10 dag tamne čokolade
  •  4 velike žlice mrvica
  •  1 velika žlica oštrog brašna
  •  4 velike žlice ruma
  •  korica naranče
  •  1/2 žličice praška za pecivo
  • Snijeg od bjelanjaka

  •  7 bjelanjaka
  •  35 dag šećera
  •  1/2 limuna sok
  •  20 dag kokosovog brašna

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
  1. 1
    Žumanjke tucite sa šećerom da nastane lijepa, gusta krema, pa pomalo dodajte omekšali maslac, ne prevruć, ali ipak pomalo tekuće konzistencije.
  2. 2
    Namočite mrvice rumom
  3. 3
    Otopite čokoladu i dodajte ju smjesi žumanjaka
  4. 4
    Dodajte mrvice i brašno s praškom za pecivo te narančinu koricu
  5. 5
    Istucije bjelanjke i polako ih umiješajte u biskvitnu smjesu
  6. 6
    Pecite u u većem protvanu obloženom papirom za pečenje (ja ga još i namažem i pobrašnim) na 180 stupnjeva oko 25 minuta i ostavite hladiti
  7. 7
    Od bjelanjaka istucipe prvo snijeg, šećer malo otopite na vatri i dodajte limunov sok, pa sve dodajte u snijeg
  8. 8
    Tucite na pari dok se šećer ne otopi
  9. 9
    Dodajte kokosovo brašno a smjesu rasporedite po biskvitu
  10. 10
    Na kraju još pospite kokosovim brašnom 

0 comments: