utorak, 18. studenoga 2014.

6 NAPITAKA SA ANTIOKSIDANTIMA KOJI ODRŽAVAJU MLADOST

Konzumiranje napitaka koji sadrže antioksidante pomaže vam da izgledate mladoliko i vitalno. Antioksidanti čuvaju vaše tijelo od slobodnih radikala, a time i od spoljašnjih znakova starenja. Ako želite da se što duže osjećate i izgledate kao čovjek u najboljim godinama, onda uživajte u nekim od sledećih napitaka.

Crno vino


Grožđe je svakako prirodni izvor antioksidanata, a crno vino jedno je od najboljih pića sa antioksidantima koje možete konzumirati. Istraživanja pokazuju da i određeni antioksidanti u crnom vinu mogu smanjiti rizik od raka. Zapravo, druga istraživanja su dokazala da ono značajno pomaže u suzbijanju raka pankreasa. Pored toga, dobro je i za zdravlje srca. Pijte ga redovno, ali se ograničite na samo jednu čašu.

Zeleni čaj


Zeleni čaj je nevjerovatno svestran te ima više zdravstvenih koristi. Pijte ga u većim količinama i moći ćete spriječiti oboljenja srca, visok holesterol te i određene vrste raka. Ako pijete dvije do tri šolje zelenog čaja dnevno, polifenoli koji se u njemu nalaze daće vam više energije i pomoći će vam da se riješite suvišnih kilograma.

Voćni sokovi


Mnogi svježi, prirodni voćni sokovi sadrže korisne antioksidante. Bez obzira koji vam je najdraži, oni pomažu u sprečavanju srčanih oboljenja, raka i mnogih drugih zdravstvenih tegoba.

Kafa


Vjerovali ili ne, prva jutarnja kafa je dobra stvar. Iako veoma lako možete pretjerati (ako ne pazite), kafa je i dalje jedan od najboljih napitaka koji sadrži antioksidante. Naravno, potrebno je da što manje koristite šećer, šlag ili mlijeko. Na taj način smanjujete rizik od oboljenja srca i jetre, uključujući i rak. Naravno, ne pretjerujte – dvije šoljice dnevno sasvim su dovoljne.

Čaj


Slično zelenom čaju, sve druge vrste čaja sadrže visok nivo antioksidanata. Kamilica, nana, brusnica ili neki drugi – apsolutno je do vas i vašeg ukusa. Naravno, potrebno je da korištenje šećera ili meda svedete na minimum.

Sokovi od povrća


Većina povrća sadrži ogromne količine antioksidanata pa je sasvim logično da su sokovi napravljeni od njega i više nego zdravi. Naravno, riječ je o prirodnim sokovima, obzirom da fabrički proizvedene varijante sadrže konzervanse i dosta šećera. Možete ih pomiješati sa voćem i okus će biti još bolji.
Autor: minimagazin.info

0 comments: