srijeda, 17. prosinca 2014.

MILKA KOCKE S MAKOM: Ako ste ljubitelj kremastih kolača ovo morate probati!

milka-kocke-s-makom


Sastojci:
    Za biskvit s makom (x 2):
    ● 3 bjelanca
    ● 3 žlice šećera
    ● 50 g mljevenog maka
    ● 1 krcata žlica oštrog brašna
    ● 1 kavena žličica praška za pecivoZa bijeli biskvit:
    ● 3 bjelanca
    ● 3 žlice šećera
    ● 3 žlice mekog brašna
    ● 2 žlice ulja
    ● 1 kafena žličica praška za pecivo
    Za kremu:
    ● 700 ml mlijeka
    ● 200 g bijele Milke
    ● 100 g šećera
    ● 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
    ● 1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
    ● 2 žlice oštrog brašna
    ● 250 ml slatkog vrhnja
    ● 4 listića želatine
Priprema:
Kore:
Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom.
Na kraju jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150° C – paziti da kore ostanu svijetle!
Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.
Krema:
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti. Dobro ohladiti.
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.
Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.
Prije serviranja dobro ohladiti.
Izvor: coolinarika.com/doznajemo.com

0 comments: