Kad bolje razmislim ne poznam osobu koja ne
voli kremšnite. A vi ? Sama pomisao na njih ostavlja me bez slina.
Narežem i stavim na stol i za trenutak nestanu.
Sastojci
- Broj osoba:
- 10 osoba
-
lisnato tjesto ili pettit keksi +rum
-
1 l
mlijeka
-
6 kom
jaja (odvojiti )
-
10 žlica
šećera
-
2
pudinga od vanilije
-
3 žlice
glatkog brašna
-
200 ml
slatkog vrhnja
-
čokoladna glazura
(čokolada za kuhanje+margarin+mlijeko)
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 40 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Specite lisnato tijesto ili posložite pettit kekse i poškropite rumom.
-
2
Stavite mlijeko kuhati dodajte 8
žlica šećera. Oduzmite malo toplog mljeka, stavite u posudu ,dodajte
puding od vanilije i tri žlice glatkog brašna.U posudi gdje se nalazi
mljeko i šećer dodajte žumanjke,promješajte pjenjačom i dodajte što ste
prethodno oduzeli kako bi sjedinili(mljeko s pudingom i
brašnom).Mješajte stalno da vam se ne naprave grudice.Krema postaje
gušća.
-
3
Kada zakipi mješajte još pet minuta te sklonite s vatre. Izmiksajte bjelanjke s 2 žlice šećera u čvrsti snijeg.
-
4
Čvrsti snijeg postepeno dodavati s kuhačom u vruću kremu.
Vruću kremu odmah preliti i poravnati po petit keksima.
-
5
Izmiksajte šlag te stavite na ohlađenu kremu i poravnajte.
-
6
Skuhajte čokoladnu glazuru ( čokolada za kuhanje,margarin i malo mlijeka)
Čokoladnu glazuru prelijte po šlagu.
Stavite na hlađenje .
(
coolinarika.com)
0 comments:
Objavi komentar