Sastojci i priprema:
Fantasticne kocke sa makom pravljene po receptu autorice VioletLove sa Kulinarike.
Biskvit sa makom (x 2):
- 3 belanca
- 3 kasike šećera
- 50 g mlevenog maka
- 1 krcata kasika oštrog brašna
- 1 kasika ruma
- 1 kafena kasicica praška za pecivo
- 3 belanca
- 3 kasike šećera
- 3 kasike mekog brašna
- 2 kasike ulja
- 1 kasika ruma
- 1 kafena kasicica praška za pecivo
- 700 ml mleka
- 200 g bele Milke
- 100 g šećera
- 9 žumanaca
- 1 kom prašak za puding okusa slatkog pavlaka
- 2 kasike oštrog brašna
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatine
U mleku rastopiti belu čokoladu i zakuvati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mleka, potom umešati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuvanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti,dobro ohladiti.
Čvrsto istući slatku pavlaku i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu. Kremu podeliti u 3 jednake zdjelice i filovati kore – bela ide u sredinu. Posipati makom.
Ohladiti preko noći.
Prijatno!
izvor: http://tortekolaci.com
0 comments:
Objavi komentar