petak, 14. studenoga 2014.

MILKA KOCKE SA MAKOM

Milka kocke sa makom Milka kocke sa makom

Sastojci i priprema:
Fantasticne kocke sa makom pravljene po receptu autorice VioletLove sa Kulinarike.

Biskvit sa makom (x 2):
  • 3 belanca
  • 3 kasike šećera
  • 50 g mlevenog maka
  • 1 krcata kasika oštrog brašna
  • 1 kasika ruma
  • 1 kafena kasicica praška za pecivo
Beli biskvit:
  • 3 belanca
  • 3 kasike šećera
  • 3 kasike mekog brašna
  • 2 kasike ulja
  • 1 kasika ruma
  • 1 kafena kasicica praška za pecivo
Krema:
  • 700 ml mleka
  • 200 g bele Milke
  • 100 g šećera
  • 9 žumanaca
  • 1 kom prašak za puding okusa slatkog pavlaka
  • 2 kasike oštrog brašna
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatine
Za biskvit od maka istući čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umešati sve suve sastojke i promešati varjacom dok se ne sjedine sa snegom. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmešati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu rerni na 150*C – paziti da kore ostanu svetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, belom korom. ..
U mleku rastopiti belu čokoladu i zakuvati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mleka, potom umešati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuvanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti,dobro ohladiti.
Čvrsto istući slatku pavlaku i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu. Kremu podeliti u 3 jednake zdjelice i filovati kore – bela ide u sredinu. Posipati makom.
Ohladiti preko noći.
Prijatno!
izvor:  http://tortekolaci.com

0 comments: