petak, 14. studenoga 2014.

KOLAČ KINDER PINGVIN

Knder pingui Kinder Pingvin

Sastojci i priprema:
Kinder Pingvin po receptu ivannne sa Kulinarike, fantastican, brz kolac i jako, jako ga puno ima. Ja sam pekla posebno dve korice od 3 jaja, tako da mi budu iste debljine…

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica hladne vode
  • 6 žlica glatkog brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 prašak za pecivo
Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 vrećica želatine
Glazura:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 4 žlice ulja
Priprema:
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i prasak za pecivo. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i premazati sa malo glazure.
Prijatno!
izvor:  http://tortekolaci.com

0 comments: