Sastojci i priprema:
Kinder Pingvin po receptu ivannne sa Kulinarike, fantastican, brz kolac i jako, jako ga puno ima. Ja sam pekla posebno dve korice od 3 jaja, tako da mi budu iste debljine…
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica hladne vode
- 6 žlica glatkog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 prašak za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 1 vrećica želatine
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca ili margarina
- 4 žlice ulja
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i prasak za pecivo. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i premazati sa malo glazure.
Prijatno!
izvor: http://tortekolaci.com
0 comments:
Objavi komentar