četvrtak, 13. studenoga 2014.

KAKO BRZO NAPRAVITI ČOKOLADNU PJENU SA VOĆEM

Ovo je prava slatka čarolija koja se pravi veoma brzo, a potrebno je uložiti minimalno truda za spremanje.
cokolodna pena

Kako spremiti čokoladnu penu sa voćem?

  1. Za pripremu je potrebno sledeće:
    • 3 belanca
    • 200 grama bele čokolade za kuvanje
    • 1,5 dl slatke pavlake
    • 150 grama mešavine koštunjavog voća ( orasi, lešnik, badem…)
    • 20 grama ušećerenih badema
    • 2 „mars“ čokoladice
    • 3 kašike likera od pomorandže
    • prstohvat soli
  2. U jednoj šerpi, na pari otopiti čokoladu sa likerom od pomorandže. Ostaviti da se malo prohladi, pa dodati mešavinu koštunjavog voća.
  3. U drugoj posudi dobro umutiti sneg od belanca, pa dodati umućenu pavlaku i prstohvat soli. Masu dobro sjediniti, pa je dodati prethodnoj peni i to tako što je neophodno pažljivo izmešati odozgo nagore kako bi smesa ostala vazdušasta.
  4. Podeliti masu u 4 manje činijce i ostaviti u frižideru otprilike 4 sati.
  5. Pre serviranja, na pari otopiti „mars“ čokoladice, skloniti sa vatre, pa kad se prohlade sipati ih preko pene od čoklade.
  6. Dekorisati ušećerenim bademima i servirati sa čajnim kolačima.

Saveti

       izvor:  http://www.kakopedija.com

0 comments: