nedjelja, 16. studenoga 2014.

IRSKI GULAŠ (IRISH STEW)


Ova bogata kombinacija, okusa mirisa i oblika, junetine s povrćem i irskim pivom u izuzetno ukusnom gulašu oduševit će prave poznavaoce jela iz kotlića.

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  50 g maslaca
  •  1 veliki luk
  •  1 poriluk
  •  2 mrkve
  •  2 češnja češnjaka
  •  800 g junetine
  •  1 žličica Vegete 
  •  3 žlice ulja
  •  2 žlice Glatkog brašna
  •  2 žlice Koncentrata Podravka By Podravka
  •  1-2 Lista lovora
  •  1 Goveđi temeljac
  •  3 suhe šljive
  •  200 ml tamnog irskog piva
  •  75 g Pancete
  •  200 g gljiva (šampinjoni, bukovače)
  •   Crni papar
  •  1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
  2. 2
    Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte.
  3. 3
    Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira.
  4. 4
    U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
  5. 5
    U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
  6. 6
    Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto.
  7. 7
    Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
  8. 8
    Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša.

Posluživanje

Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.

izvor:  http://www.coolinarika.com

0 comments: