Sastojci:
- 3 jaja
- 250 g šećera
- 120 g gorkog kakaa
- 30 ml ruma
- 30 ml kuhane crne kave
- 400 g margarina sobne temperature
- oko 300 g keksa s maslacem (Petit beurre)
- mlijeko/rum/kafa za namakanje keksa
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, kakaom, kafom i rumom .Smjesu kuhajte na pari, miješajući ju pjenjačom ili miksajući.Trebate dobiti gustu i glatku kremu kuhajte oko 5 minuta na pari.Tako kuhanu kremu premjestite u posudu za miksanje i ohladite.Margarin umiksajte u ohlađenu smjesu da dobijete glatku kremu.Lim ili pleh obložite papirom za pečenje.Zatim na papir ravnomjerno razmažite tanak sloj pripremljene kreme, kekse umočite u tekućinu i složite na kremu, naizmjenično redajte slojeve kreme i namočenih keksa, završite sa slojem kreme. Kolač stavite u hladnjak preko noći (otprilike 8 sati) da keksi omekšaju i krema očvrsne.Sutradan odlijepite papir s kolača i narežite ga na komade.
izvor: http://www.mytaste.hr
0 comments:
Objavi komentar