petak, 21. studenoga 2014.

7 + 7 + 7

Ovako se zove jer svega ide po 7 :)

Sastojci

  • Biskvit

  •  7 bjelanjaka
  •  7 žlica šećera
  •  7 žlica oštrog brašna
  •  3 žlice mlake vode
  • Preljev

  •  1 dl mlijeka
  •  malo ruma
  • Krema

  •  7 žumanjaka
  •  7 žlica šećera
  •  6 žlica oštrog brašna
  •  1 žlica gustina
  •  8 dl mlijeka
  •  250 g margarina
  •  1 kesica šlag pjene
  •  50 g čokolade

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
  2. 2
     Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
  3. 3
    Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta.
    Ostaviti kremu da se ohladi.
  4. 4
    Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
  5. 5
    Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.
    izvor:  http://www.coolinarika.com

0 comments: