Sastojci
Za sladoled:
- 500 ml slatke pavlake
- 6 žumanaca
- 50 g šećera
- 60 ml sirupa od nane
- 100 g čokoladnih listića
- 200 g keksa prelivenog crnom čokoladom
- 2 kašike kakao praha
- 125 g putera
- 5 kašika šećera
- kašičica rendane kore od pomorandže
- 100 g crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Za pripremu sladoleda prvo umutite šlag od slatke pavlake. Žumanca penasto umutite sa šećerom i sirupom od nane, a zatim pomešajte sa šlagom i čokoladnim listićima. Sladoled sipajte u plitku metalnu posudu i ostavite u zamrzivaču jedan-dva sata, dok se ne stegne (povremeno promešajte). Za to vreme oklagijom izmrvite keks, pomešajte sa šećerom, kakaom, rendanom korom od pomorandže i puterom otopljenim na umerenoj temperaturi. Sipajte u kalup za tortu i ostavite da se hladi oko 60 minuta. Sladoled rasporedite po podlozi, poravnajte i ohladite u zamrzivaču tri sata. Za preliv otopite čokoladu na pari, dodajte šlag, promešajte i ohladite. Ledenu tortu izvadite iz kalupa, prelijte otopljenom čokoladom isecite na kriške.
izvor: http://receptiudlanu.com
0 comments:
Objavi komentar