petak, 14. studenoga 2014.

TORTA OD NANE


Torta od nane


Sastojci
Za sladoled:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 6 žumanaca
  • 50 g šećera
  • 60 ml sirupa od nane
  • 100 g čokoladnih listića
Za podlogu:
  • 200 g keksa prelivenog crnom čokoladom
  • 2 kašike kakao praha
  • 125 g putera
  • 5 kašika šećera
  • kašičica rendane kore od pomorandže
Za čokoladni preliv:
  • 100 g crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
Priprema
Za pripremu sladoleda prvo umutite šlag od slatke pavlake. Žumanca penasto umutite sa šećerom i sirupom od nane, a zatim pomešajte sa šlagom i čokoladnim listićima. Sladoled sipajte u plitku metalnu posudu i ostavite u zamrzivaču jedan-dva sata, dok se ne stegne (povremeno promešajte). Za to vreme oklagijom izmrvite keks, pomešajte sa šećerom, kakaom, rendanom korom od pomorandže i puterom otopljenim na umerenoj temperaturi. Sipajte u kalup za tortu i ostavite da se hladi oko 60 minuta. Sladoled rasporedite po podlozi, poravnajte i ohladite u zamrzivaču tri sata. Za preliv otopite čokoladu na pari, dodajte šlag, promešajte i ohladite. Ledenu tortu izvadite iz kalupa, prelijte otopljenom čokoladom isecite na kriške.
izvor:  http://receptiudlanu.com

0 comments: