četvrtak, 13. studenoga 2014.

BEZ PEČENJA: LEDOLINA KOLAČ – ne trebate ni pećnicu, a ni mikser

738da4d1ef16b44359273706f54bd6d5_view_l

     
Ovo je definitivno kolač koji je idealan za napraviti kada vam se doista jako žuri pojesti nešto slatko, a najbolje od svega je to što se ne peče i za njegovu pripremu dakle nećete trebati ni pećnicu ni mikser.
 
        Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 12 žlica gustina (cca 110g)
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 10 dag bijele čokolade
  • 4 žlice šećera
  • kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač
Priprema:

        1. Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
        2. Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
        3.Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
        4.Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
        5.Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.

         izvor:  http://blog.neum-bih.com

0 comments: