Ovaj rolat je pun pogodak za pretpraznično i praznično vreme, ali vi ga možete pripremati tokom cele godine bez ikakvih ograničenja, a sigurni smo da hoćete. Originalni recept možete pogledati na Roxanashomebaking blogu.
Potrebni sastojci:
Za biskvit- 3 jaja
- ¼ šolja melase
- 1/4 šolje meda
- 1 kašika otopljenog putera
- 50 g šećera
- 120 g brašna
- ¼ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice cimeta
- Malo soli
- Šećer u prahu
- 360 ml slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
- 1 kašičica cimeta
U posudi mutite žumanca, tri minuta, zatim dodajte melasu, med i otopljeni puter pa sve dobro izmešajte. U posebnoj posudi mikserom umutite belanca u čvrst sneg, polako dodavajte šećer pa sve dobro umutite i polako umešajte u smesu sa žumancima.
U posebnoj posudi izmešajte brašno, sodu i začine pa sve polako sjedinite sa jajima, varjačom umešajte da dobijete jednoličnu smesu koju ćete sipati u pripremljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni 11 minuta. Ostavite da se biskvit kratko prohlai u tepsiji zatim ga izvadite, odlepite od masnog papira i toplog urolajte u kuhinjsku krpu.
Kad se biskvit ohladio, umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i cimetom, njome premažite biskvit ponovno urolajte i stavit na hlađenje. Pre serviranja rolat pospite šećerom u prahu.
lifepressmagazin.com
0 comments:
Objavi komentar