Predjelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim!Uživaćete od prvog do posljednjeg zalogaja!Fenomenalan!
Sastojci
-
1
francuski hljeb
-
1
tunjevina komadi u salamuri
-
1/2
margarina(posnog)
-
1
glavica crvenog luka (srednje veličine)
-
2-3
češnja bijelog luka
-
1
kašika senfa
-
so,biber
-
i još
-
1
veća mrkva skuvana
-
4-5-6
kiselih krastavčića
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 35 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Margarin izvaditi iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi.Tunjevinu ocjediti od salamure.
-
2
Tunjevinu,margarin,luk(malo
isjeckan zbog lakšeg blendanja),bijeli luk,senf,so biber(po ukusu) sve
izblendati da se dobije fina pašteta.
-
3
Skuvanu mrkvu i krastavčiće isjeckati na kockice i spojiti sa paštetom.
-
4
Francuski hljeb prerezati 3-4 puta da bi smo ga lakše izdubili i kasnije punili.Okrajke odrezati.Ja ga podjelim na 4 puta.
Najbolje je koristiti francuski star 1 dan.Odnosno,da nije svijež.
-
5
Iz francuskog izvaditi sredinu Tu sredinu isto spojiti sa paštetom.
-
6
Izdubljene komade francuskog puniti smjesom sa paštetom.
-
7
Svaki komad zaviti u foliju pa ostaviti u frižider na 2 sata prije rezanja.
-
8
Od viška smjese sa paštetom formirati kuglice pa ih uvaljati u proprženi susam kao ja.
Posluživanje
Servirati dobro ohlađeno kao hladno predjelo.
(
coolinarika.com)
0 comments:
Objavi komentar