RECEPT
Potrebno:
150 g. cokolade za kuvanje(55%kakaa)
6 jaja
1 prstohvat soli
150 g. maslaca
1 kesica vanilin secera
200 g. meda
150 g. brasna
2 kasike kakaa
1 kasicica cimeta
1 kasicica praska za pecivo
1-2 kasike ruma.
Za premazivanje:
200 g. dzema od sljiva
+secer u prahu (za posipanje).
Pleh,uski duguljasti (za hleb)podmazite sa buterom ili margarinom i pospite sa brasnom.
Cokoladu otopite nad vodenom parom i ohladite.
Rernu zagrejte na 200 C.
Belanca odvojite od zumanaca i belanca umutite u cvrst sneg sa 1 prstohvatom soli.
Buter penasto umutite sa vanilin secerom i medom i dodajte mu zumanca i sve dobro umutite.
Zatim dodajte i otoplj.i ohladjenu cokoladu,i sve umutite.
Brasno,prasak
za pecivo,kakao i cimet pomesajte i dodajte u masu od butera,sve
promesajte da se poveze i na kraju umesajte sneg od belanaca i rum.Masu
sipajte u podmazan kalup,sve dobro poravnajte, i pecite oko 55-60
min.(kolac proverite da li je pecen pomoci cackalice)!
Pecen kolac dobro ohladite i izvadite iz kalupa,prerezite ga ostrim nozem horizontalno na jedan do dva dela i premazite ga sa dzemom od sljiva.
Pospite ga sa secerom u prahu i ostavite ga preko noci da se stegne.
Izvor: bubacaketime.blogspot.com
0 comments:
Objavi komentar