Savrseno kremast,mirisan,sa bananama,cimetom i karamelom...
Necu da duzim ;)))) idemo na recept...
Kolac sa bananama i karamelom
Biskvit:
4 jajeta
4 kasike secera
1 dl.ulja
10 g. cimeta
1 banana
1 prasak za pecivo
1 solja(oko 250 ml.)brasna.
Fil:
300 g.secera
200 ml. slatke pavlake
150 g.maslaca ili margarina
200 g. slaga u prahu (slag pjene)
2,5 dl. mleka
4 banane.
Rernu zagrejte na 190 ° C.
Pleh (32x23) oblozite papirom za pecenje i podmazite sa par kapi ulja,i slozite na dnu kolutove 1 banane.
Jaja penasto umutite sa secerom,dodajte cimet,ulje,brasno i p.za pecivo.Sve promesajte,i sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15 min.
Biskvit proverite cackalicom da li je pecen.Ohladite...
Zagrejte slat.pavlaku da bude topla.
U srednju serpu stavite secer i zagrejavajte dok se ne istopi i karamelizuje,malo skloni na kraj sporeta,i u karamelizovani secer sipajte lagano zag.slatku pavlaku mesajuci sve vreme.
Vratite na sporet i nastavite sa kuvanjem,mesajuci dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite,i u topal karamel dodajte seckani maslac.Sve dobro promesajte...
Ohladite karamel.
Slag u prahu umutite cvrsto sa mlekom dodajte polovinu ohladj. karamela,i sve dobro umutite mikserom.
Pecenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i slaga,na kremu poslazite tanke kolutov banane,i premazite preostalim karamelom.
Kolac dobro ohladite i posluzite...
Po zelji pomocu viljuske na par mesta "isarajte"kolac da dobijete "talase"ili "sare".
Kolac dobro ohladite,najbolje preko noci pa sutradan seci na kocke..
P.S.Mozete povecati slag i mleko na primer 300 g. slaga i 3 dl.mleka.Necete pogresiti. :))
Izvor: bubacaketime.blogspot.com
0 comments:
Objavi komentar