Jako je ukusan i nije prezahtjevan za pripremu. Probajte :-)
Sastojci
-
5
jaja
-
25
dag šećera
-
20
dag brašna
-
1
žlica vode
-
2
žlice kakaa
-
KREMA
-
15
dag šećera
-
5
žutanjaka
-
5
žlica brašna
-
1/2
l mlijeka
-
20
dag maslaca
-
10
dag šećera u prahu
-
PJENA
-
5
bjelanjaka
-
25
dag šećera
-
1/2
soka od limuna
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 45 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Bjelanjke istucite u čvrsti
snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i
jedan po jedan žutanjak, na kraju kakao. Stavite smjesu u tepsiju i
pecite oko 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.
-
2
KREMA:
Šečer,
žutanjke, brašno i malo mlijeka izmiješajte, te zakuhajte u 1/2 l
vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne zgusne kao krema
za krempitu, te je pustite hladiti. Pjenasto izrađeni maslac i šečer
umiješajte u ohlađenu kremu, te namažite hladni biskvit.
-
3
PJENA:
Bjelanjke istucite, zatim dodajte šečer i tucite na pari još oko 10 minuta, zatim dodajte sok od limuna i premažite preko kreme. Kolač ohladite i režite.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar