Potrebni sastojci:
Za kore
200 g brašna
300 g šećera
90 g kako praha
1 kašičica vanila ekstrakta
1 kašičica praška za pecivo
Malo soli
2 jaja
200 ml mlaćenice
125 g otopljenog putera
200 ml vruće kafe
Krema300 g šećera
90 g kako praha
1 kašičica vanila ekstrakta
1 kašičica praška za pecivo
Malo soli
2 jaja
200 ml mlaćenice
125 g otopljenog putera
200 ml vruće kafe
1 l sladoleda od vanilije
Glazura od čokolade
200 ml slatke pavlake
50 g putera
250 g tamne čokolade
Seckani bademi za dekoraciju
Uključite rernu da se greje na 175C, a dva okrugla kalupa za torte namastite i pospite brašnom.
U posdi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, mlaćenicu, puter, vanila ekstrakt i sve dobro izmešajte.
Na samom kraju dodajte kafu i mešajte da se sjedini. Smesa će biti poprilično tečna, ali to ne treba da vas brine.
0 comments:
Objavi komentar