Ima već sličnih recepata, no tražili su me da ipak napišem ovaj nakon objavljene fotografije...
Sastojci
-
4 lista manjih
oblatni
-
1 dl
vode
-
200 g
šećera
-
200 g
margarina
-
200 g
mlijeka u prahu
-
50 g
čokolade
-
1 žlica
kakaa
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Kuhati šećer s vodom dok ne zavrije i napravi se sirup. Dodati margarin da se istopi.
-
2
Kada se margarin otopi, skinuti s
vatre i dodati mlijeko u prahu. Kuhati oko minutu - dvije. Ukoliko se
naprave grudice, razbiti ih mikserom ili prebaciti u blender i izmiksati
u glatku kremu.
-
3
Raspodijeliti smjesu na 2/3 i 1/3 i u manji dio dodati otopljenu čokoladu i prosijani kakao.
-
4
Na donju oblatnu staviti polovicu
bijele smjese, prekriti drugom oblatnom. Premazati čokoladnom smjesom,
prekriti oblatnom, zatim, premazati ostatkom bijele smjese i prekriti
posljednjom oblatnom.
-
5
Opteretiti kolač nekim težim predmetom i pričekati da se stegne do sutradan.
-
6
Napomena:
Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu.
(
coolinarika.com)
0 comments:
Objavi komentar