SASTOJCI:
Testo:
- 250g brašna
- 125g hladnog putera
- ½ kašičice soli
- 4 kašike šećera
- 3 kašike hladne vode
Fil:
- 250g šećera
- 100g gustina
- rendana kora 4 limuna
- 600ml vode
- sok 4 limuna
- 4 žumanca
Šam:
- 4 belanaca
- 300g šećera
PRIPREMA
- Šećer i so dodati u brašno. Listiće putera utrljati u brašno. Dodati hladnu vodu da se masa sjedini.
- Testo staviti u plastičnu kesu i u frižider oko 30 minuta.
- Testo rastanjiti i prebaciti u pleh ili vatrostalnu posudu u kojoj će se peći pita.
- Pritisnuti uz ivice, izbockati viljuškom.
- Peći na 180 stepeni oko 14 minuta.
- U dubljoj šerpi pomešati šećer, gustin, koru limuna, doliti vodu i konstantno mešati dok se ne dobije masa gustine kao za puding...skloniti sa šporeta kada je skoro gotovo dodati sok od limuna i žumanca, pa vratiti na šporet još koji minut, mešati da se ponovo zgusne.
- Sipati vruć fil na mlaku koru.
- Belanca umutiti uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam. Prekriti fil dok je još vruć.
- Peći na 160 stepeni dok ne porumeni.
- Kada se ohladi staviti u frižider.
Izvor: http://kuki-buki.kanal9tv.com/
0 comments:
Objavi komentar