Zanimljiva kombinacija prhkog kolačića, upotpunjena
finom kremom od vanilije i džemom od jagode traži preciznost u izradi,
no konačan rezultat uistinu godi vašem nepcu.
Sastojci
Za kolačiće:
-
250 g
Glatkog brašna
-
½ žličice
Cimeta mljevenog
-
½ žličice
soli
-
225 g
maslaca
-
1
žumanjak
-
3 žlice
bijelog vina
Za kremu:
-
1
Krema za kolače okus vanilija
-
500 ml
mlijeka
-
50 g
maslaca
-
150 g
Džema ekstra jagoda
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 60 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Za kolačiće:
-
1
U veću posudu stavite brašno, cimet,
sol i hladni maslac narezan na listiće. Pomoću električne miješalice
dobro miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu.
-
2
Dodajte žumanjak i vino te ponovo dobro izmiješajte.
-
3
Rukom domijesite, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
-
4
Na preostaloj podlozi tijesto malo rukom razradite i razvaljajte na debljinu od oko 3 mm.
-
5
Izrežite ga okruglim oblicima 7-8 cm
širine, a na polovici izrezanih oblika napravite manju rupu.
-
6
Izrezano tijesto stavite u lim za
pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno
zagrijanoj na 175 °C oko 12-15 minuta.
-
7
Pečene oblike ostavite na papiru da se dobro ohlade.
-
Za kremu:
-
1
U posudu ulijte hladno mlijeko,
dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom
srednjom brzinom 2-3 minute.
-
2
Dodajte otopljeni maslac i još kratko promiješajte.
-
3
Pripremljenu kremu rasporedite na
pečene cijele oblike tijesta i poklopite ih oblicima s izrezanom rupom.
-
4
U rupe stavite džem i držite ih u hladnjaku do posluživanja.
0 comments:
Objavi komentar